menu close menu

Vibromasaj

Vibromasaj

vibromasaj

Terapia prin masaj (terapie somatica) este cunoscuta ca o metoda foarte veche de vindecare si presupune aplicarea unor tehnici de masare asupra structurii musculare si a tesuturilor moi ale corpului, tehnici de constrangere, de producere a unor vibratii, leganare, frictionare, framantare si presare. Toate aceste tehnici sunt folosite in beneficiul sistemului muscular si osos, al celui limfatic si circular, precum si al sistemului nervos sau al altor sisteme din organism.
Terapia prin masaj influenteaza pozitiv atat stare psihica cat si cea fizica a oricarei persoane. Masajul anticelulitic ramane una dintre cele mai placute si sanatoase modalitati de a scapa de celulita si de depozitele nedorite.
Vibromasajul cu Vibromatique presupune tehnici de masare aplicate automat, cu efecte mai profunde decat in cazul unui masaj obisnuit. Miscarile oscilatorii sunt ritmice, cu presiuni intermitente, asigurand in acelasi timp si un excelent peeling corporal. Practic, reuseste sa aplice toate miscarile de masaj: leganari, frictionari, framanate si presare in mod automat, al caror efect vor patrunde cu mai multa profunzime la nivelul tisular la care se intampina inestetisme corporale. Prin masaj se faciliteazã circulatia sanguinã, fisurarea cristalelor de toxine si transportul lor spre organele de eliminare sau detoxifiere, îmbunãtãtind starea de sãnãtate.
Buna circulatie sanguinã este vitalã pentru fiecare organ sau zonã din organism, deoarece transportã material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice. Functionarea in bune conditii a sistemului circulator (prin vasoconstrictie, vasodilatatie) depinde in mare parte de activitatea musculara. Dacã activitatea muschilor slãbeste, tesuturile se fibrozeazã, circulatia sanguinã în acea zonã devine greoaie, articulatiile de la mâini, picioare si coloanã devin rigide, dureroase, exercitând presiuni asupra unor terminatii nervoase sau vasculare. În consecintã, activitatea nervilor si cea sanguinã este stânjenitã, fluxul sanguin perturbându-se datoritã produselor toxice care se acumuleazã în organele afectate.
Vibromasajul asociat cu alte manevre are efecte calmante, relaxante. Vibratiile aplicate pe nerv timp mai indelungat scad sensibilitatea si conductibilitatea lor. Repetate metodic, ele activeaza circulatia in teaca nervului, favorizand nutritia si stimuland activitatea lui functionala. Efectele vibratiilor depind de amplitudinea, presiunea si durata manevrelor. Vibratiile sunt bine tolerate, constituie uneori singura manevra permisa in tratarea unor afectiuni ale nervilor.
Vibratiile (miscari oscilatorii ritmice, cu presiuni intermitente) pot avea atat efecte stimulatorii, cat si relaxante. Miscarile ferme, aplicate rapid si cu presiune crescuta pot fi revigorante si energizante. Terapia influenteaza pozitiv atat starea fizica cat si cea psihica.
Rezultate:
– stimularea si refacerea proprietatilor functionale ale tesuturilor;
– combaterea oboselii prin cresterea aportului sanguin bogat oxigenat si incarcat cu substante energetice;
– accelerarea procesului de detoxifiere
– eliminarea celulitei si a aspectului de “coaja de portocala”
– facilitarea circulatiei sanguinice
– stimularea elasticitatii si tonicitatii musculare
– activarea circulatiei venoase si imbunatatirea schimburilor nutritive
– inlaturarea anxietatilor si depresiilor
– imbunatatirea capacitatii de concentrare
– cresterea nivelului de endorfine (“hormonul fericirii”)
– ameliorarea problemelor ca: insomnii, migrene, cefalee
– reducerea stresului si detensionarea musculaturii